Зашто инсталирати димњак уместо да га градите?

У већини домова, кровови који се називају димњаци често се граде на терминалима димних канала.

Ови димњаци су изграђени са циљем испуњавања различитих функција и способни су да реше различите критичне проблеме.

Међу уобичајеним проблемима димовода, за које се надамо да ће моћи да се реше изградњом димњака, свакако су инфилтрација воде у случају кише и јаког ветра или улазак птица са крова у сам димњак. . или за чисто естетско питање.

Најчешће коришћени класични димњаци су свакако они од цигле или челика. Међутим, и поред изградње ових димњака, који су понекад веома скупи, право решење наведених проблема није загарантовано. Класични димњаци, заправо, не утичу на проблем дима и лоше промаје димњака.

У ствари, ако камин дими зато што је напољу превише ветра или зато што грип има кривине, или из многих других разлога, класични вентилатор за димњак уопште не решава овај проблем.

Решење које се мора усвојити да би се решио проблем дима из димњака је уградња електричног усисивача дима на кров на излазу грипа, који се назива и аспирациони димњак.

Геми Елеттроница предлаже различите моделе електричних усисивача дима; са различитим карактеристикама као што су усисна снага, отпорност на високе температуре, године гаранције и материјал који се користи за њихову израду.

Геми Елеттроница има за циљ да позитивно одговори на сваку потребу и може да пружи двоструко решење: електрични усисивач дима унутар димњака.

Вентилатор за димњак који предлаже Геми Елеттроница разликује се од класичних зиданих или челичних димњака јер је то ватростални глинени димњак.
Овај материјал је идеалан за димоводне канале јер је отпоран не само на атмосферске утицаје већ и на топлоту.

Због тога се овим решењем добија двострука предност: естетска, захваљујући употреби савременог вентилатора за димњак, и функционална са решавањем проблема дима захваљујући електричном усисивачу дима.

Електрични усисивач дима такође има решетку за заштиту од птица од електрозавареног челика и захваљујући својој структури спречава улазак водених инфилтрација.

Вентилатор за димњак од глине Геми Елеттроница не захтева никакав лепак за монтажу и пре свега карактерише га систем отварања одозго који вам омогућава да лако уклоните и раставите конструкцију са могућношћу, стога, да можете интервенисати за било коју интервенцију одржавања.

Геми Елеттроница је стога у стању да одговори на сваку потребу, како естетску тако и конкретно решавање, у вези са проблемима које камин може имати.