Леад Оут Елецтриц Фенце Цабле

Прикључак за ограду и изводни кабл

Геми високонапонски кабл је неизоставни део енергетског система сваке ограде. Он обезбеђује повезивање енергајзера са оградом, без чега ограда не би била функционална.

Фенце Цоннецтион

Геми високонапонски кабл омогућава сигурно повезивање енергајзера и ограде, осигуравајући непрекидно снабдевање електричном енергијом и чување ограде од убегавања животиња.

Изоловани кабл за уземљене стубове

Уземљење је много битан елемент електричног система ограде, који смањује ризик од удара стримом. Имено, Геми високонапонски кабл за уземљење има специјално изоловане проводнике који спречавају непотребну електричну везу са земљом.

Геми високонапонски кабл је направљен од висококвалитетних материјала који су издржљиви и отпорни на спољне утицаје као што су вода, снег и сунцева светлост. То гарантује да ће кабл трајати дуже време и бити издржљив у свим условима.

Додатна предност Геми високонапонског кабла је и двоструки премаз који гарантује још већу проводљивост и отпорност на спољне факторе.

Високонапонски кабл је погодан за повезивање и у падинама и на великим удаљеностима, што ће вам омогућити да имате ефикасну ограду и на већим просторима.

Укључивање и искључивање ограде постаје једноставније и брже са Геми каблом, што ће вам уштедети време и омогућити вам бржи реакције у случају потребе.

За додатну безбедност и спречавање непотребних оштећења, Геми високонапонски кабл има специјалну заштиту против прекида, која га штити од оштећења и прегорења.

Укупно, Геми високонапонски кабл је неизоставан део електричног система ограде који осигурава проводљивост и ефикасност, сигурност и дуготрајност. Избор Геми кабла је сигурна и паметна одлука за вашу ограду.

Read more »

Postoji 1 proizvod.

Grid
Grid-2
List
List-2
Catelog
Cavo ad Alta Tensione di attraversamento - Gemi ElettronicaCavo ad Alta Tensione di attraversamento
  Геми Елеттроница Високонапонски прелазни кабел за електричне ограде електричне ограде електричне ограде електрифициране ограде Високонапонски прелазни кабл за подземни или површински пролаз Отпоран на високи напон 1,22 € по линеарном метру
  2,39 KMCena
  Cavo ad Alta Tensione di attraversamento - Gemi ElettronicaCavo ad Alta Tensione di attraversamento
   Геми Елеттроница Високонапонски прелазни кабел за електричне ограде електричне ограде електричне ограде електрифициране ограде Високонапонски прелазни кабл за подземни или површински пролаз Отпоран на високи напон 1,22 € по линеарном метру
   2,39 KMCena

   Questions and Answers

   Електрична ограда: чему служи?

   Електрична ограда Геми - 100% произведена у Италији - користи се за одбијање дивљих животиња као што су дивље свиње, јелени, лисице итд. Сврха електричних ограда је заштита територије од ружних инвазија. Такође се користи за држање животиња као што су краве, овце, свиње итд. То нема везе са ловом. Поседујемо све правне сертификате за производњу и продају електричних ограда. Ово је једино законско решење за оне који желе да заштите своје засаде.

   Да ли је електрична ограда опасна за људе?

   Електрична ограда за животиње није опасна ни за људе ни за животиње. Као и за све, чак и за електричне ограде постоји стандард који утврђује вредности које треба поштовати. Енергезатор ограде је производ који емитује испрекидане импулсе ниске ампераже.

   Шта вам је потребно за електричну ограду за дивље свиње и друге животиње?

   Да бисте направили електричну ограду за животиње потребни су вам: Геми енергисер - 100% Маде ин Итали - за ограде које одводе струју до ограде, електрична проводна жица за ограду и изолатори за електрифициране ограде причвршћене на стубове да држе жицу .

   Да ли је електрична жица од 6 мм² за ограде погодна за дивље свиње, или морам да узмем ремен?

   Електрична жица дебљине 6 мм² за ограде је погодна за дивље свиње и велике животиње. Жица за ограде има затезну чврстоћу до 100кг, 8 проводних жица и дисперзију од 0,15 охм/м. Слинг за електричне ограде је погодан за електричне ограде за коње.

   На којој удаљености треба поставити стубове ограде?

   Препоручујемо садњу стубова на удаљености која зависи од карактеристика тла; ако је земља равна, ставите по једну на сваких 5/10 метара, ако је ветровито или неравно, ставите их ближе.

   Морам да направим ограду, коју електричну жицу препоручујете?

   Жица за ограду од 2,2 мм² је погодна за мале животиње и мале електричне ограде. Нпр.: овце, козе, дикобрази, зечеви, вукови, пси, мачке, кокошке, лисице, паунови, ћурке, зец, кртице, јазавци, ласице, веверице. Жица за ограду од 4 мм² је погодна за средње до велике животиње. На пример. приплодних свиња, јелена лопатара и др. Жица од 6 мм² за ограде за животиње има струју цурења од 0,15 охм/мт, што омогућава ограђивање неколико километара и погодно је за велике животиње. На пример: дивље свиње, јелени, краве, муфлони, медведи итд.

   Зашто уметнути 3 стуба за уземљење електричне ограде?

   Уземљење је основна ствар за функционалност електричне ограде за животиње, па се препоручује да се то уради исправно. Да би се остварило укупно пражњење струје помоћу енергајзера, потребно је извршити уземљење убацивањем 3 поцинкована стуба од 1 метар у земљу. Морају бити постављени на удаљености од 3 метра, 80 цм у влажној земљи и 20 цм споља, а затим их спојити жутим каблом. Заједно са електричном оградом испоручујемо само 1 метар кабла који се мора прикључити на први стуб. Препоручује се да се то уради тамо где постоји вегетација, дакле влажно земљиште. Аридно земљиште није проводљиво. Према спроведеним тестовима, постављањем 3 стуба на било који терен, неће бити проблема са функционалношћу. Ако ставите само један колац, снага струјног филца биће мања од његовог домета и животиње ће моћи да пређу ограду.

   Колико дуго траје батерија за преносиви енергајзер и који да користим?

   За Б12 енергајзер довољно је користити аутомобилску батерију од 12В 40Ах. Аутономија, ако нема дисперзије у електричној огради, је око 10/12 дана. Иначе траје мање.

   Морам да ставим 3 жице унутар електричне ограде. Колико далеко да их ставим?

   Жице унутар електричне ограде морају бити уметнуте у складу са величином животиње. За мале животиње, прву жицу унутар ограде треба уметнути 20 цм од земље, а затим оставити само 20 цм/30 цм. За животиње као што су дивље свиње, жицу проводника за електричне ограде треба оставити 30 цм од земље и тако даље. За велике животиње као што су коњи, краве, заједнички конац треба оставити на 60/80 цм од земље.

   Струја је мало далеко од ограде за електричне животиње. Шта да радим? Како спојити две ограде?

   Ако је струја далеко од електричне ограде, за ваш Геми енергисер - 100% произведен у Италији - имамо високонапонски укрштајући кабл који може да ради на површини или испод земље, без пражњења. Са овим каблом могуће је водити струју по огради, без икаквог распршивања. Кабл за електричне ограде се такође може користити за спајање две ограде, затим спојити један крај са првом оградом, а други крај са другом оградом, када је мало растојања између једне ограде и друге.

   Колико метара могу да користим електричну жицу за високонапонске ограде?

   Дебљина електричног кабла за ограде је 3 мм и може се користити и за више од 100 метара, али је погодан само за 30/40 метара. Ако се две електричне ограде морају спојити на удаљености од више метара, препоручљиво је провући жицу проводника ваздушним путем. У супротном направите две одвојене електричне ограде.

   Како направити спојеве на жицу проводника за електричне ограде?

   Спој проводничке жице за електричне ограде за животиње може се обавити једноставним чвором између два краја, препоручљиво је само тамо где је потребно.

   Како видети да ли има струје на огради?

   Да бисте проверили да ли постоји струја на електричној огради за животиње, само однесите врх шрафцигера са изолованом дршком неколико мм даље од жице за ограду. У тренутку када чујете куцање, то значи да постоји струја на електричној огради.

   Како инсталирати електричну ограду?

   Енергезатор се не може држати на отвореном. Мора се држати у затвореном простору како би се спречило оштећење од временских прилика. Да би испразнио сву своју струју, мора се уземљити убацивањем 3 поцинкована стуба од 1 метар у земљу. Морају се поставити на удаљености од 3 м, 80 цм у земљи (мокро) и 20 цм споља, а затим спојити жуто-зеленим каблом. Уређај има црвени позитивни кабл на свом излазу који је повезан са оградом и жуто-зелени кабл који је повезан са првим уземљеним стубом. Никада немојте повезивати два електрификатора на исту жицу, јер се два импулса могу међусобно поништити, узрокујући проблеме. Можете повезати два електрификатора на исту ограду, али их држите на две одвојене жице.