Како избјећи упад дивљих свиња и дикобраза у врт: како направити електричну ограду

Како држати дивље свиње и друге дивље животиње даље од њихове земље?
Пољопривредни предузетници или мали приватни пољопривредници посвећени обрађивању земље су бар једном доживели искуство инвазије дивљачи која угрожава њихове усеве (као што је, на пример, упад дивљих свиња, дикобраза, срндаћа).

Једна од најчешће коришћених метода за држање животиња даље од земље је електрична ограда. Поред супротстављања упаду дивљих животиња, може се користити и за заштиту и разграничење домаћих животиња унутар подручја.

Електрична ограда ради захваљујући струјним импулсима које генерише енергајзер. Две одвојене везе полазе од енергизатора: једна до ограде коју ствара проводничка жица, а друга до земље.

Како изградити електричну ограду?
Препоручљиво је уземљити електричну ограду са 3 поцинкована стуба, постављена на удаљености од 3 метра.

Када животиња додирне електрифицирану ограду, доживјет ће електрични удар који траје хиљадити дио секунде. На овај начин, животиња ће се удаљити.

Како држати дивље свиње подаље: шта вам је потребно да направите електричну ограду?
За изградњу електричне ограде неопходно је имати неке основне компоненте, укључујући енергазер, проводну жицу, изолаторе, стуб за уземљење и друге материјале.

Геми Елеттроница је италијанска компанија која производи све материјале потребне за израду електричне ограде.

Енергезатор је уређај који генерише електричне импулсе до ограде. Одабир правог енергизатора је од суштинског значаја да бисте имали праву струју на огради.

Прва разлика се прави према врсти напајања, која може бити:

12 В батерија (која се такође може комбиновати са соларним панелом који пуни батерију);
220 В струја.
Различити енергизатори Геми Елеттроница могу покрити од 5 км до 8 км стварног периметра. Са импулсима генерисаним од 10000 В до 15000 В у зависности од изабраног модела.

Како отерати дивље свиње: избор заједничке нити
Избор заједничког конца зависи од дужине ограђеног простора и животиња за које је ограђени простор направљен. У ствари, свака жица има свој отпор и свој дисперзивни капацитет, назначен у охм / м. Што је вредност охм/мт ближа нули, мање ће бити цурење струје, тако да ће ограда боље радити.

Жица проводника се мора провући унутар изолатора, који су алати који фиксирају и удаљавају електричне жице од стубова који се користе за изградњу електричне ограде.Изолатори се разликују према врсти стуба на који се постављају. Ступови у ствари могу бити од дрвета или гвожђа. Дакле, постоје вијчани изолатори за дрвене стубове и изолатори за гвоздене шипке.

Геми Елеттроница је у могућности да обезбеди производе са ЦЕ ознаком, произведеним у Италији, гаранцијом максималне безбедности, како за људе тако и за животиње.

Све производе можете купити кликом овде.